Koji blagoslovi dolaze u vaš život ako poslušate Boga?

Isus je obećao nevjerojatan blagoslov onima koji ”privedu k savršenstvu svoju svetost u strahu Božjem” (2 Kor 7,1). Postoje mnoge blagodati, ali ja ću ih nabrojati samo tri:

1. Bit ćete blagoslovljeni objavom samog Isusa u svom unutarnjem čovjeku. ”Tko pozna moje zapovijedi i vrši ih, taj me ljubi. A tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ga ljubiti i objaviti mu samoga sebe” (Iv 14,21).

To je jedno od najsnažnijih obećanja u Riječi Božjoj! Isus najprije kaže: ”Tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj.’ A to znači: ”Bog će te posebno ljubiti jer si meni poslušan!”

Znamo da Bog ima ljubav za cijeli svijet. Ali Isusu govori o nečemu drugom. On govori da Otac ima posebnu ljubav u svom srcu za vas kad hodate u poslušnosti Njegovom Sinu. On vas počinje ljubiti na vrlo poseban način.

2. Bit ćete blagoslovljeni posebnim pomazanjem da čujete i poznajete Njegov glas: ”… pomazanje koje ste od njega primili ostaje u vama, i nemate potrebe da vas tko uči. Već, jer vas njegovo pomazanje uči o svemu, jer je istinito, ne lažno, kako vas je naučilo, tako ostanite u njemu” (1 Iv 2,27).

Kada strah Božji preplavljuje vašu dušu, kada ste mu poslušni, kad se odupirete đavlu, kad bježite od požude i ostavljate grijeh koji vas lako zavodi, tada započinjete primati pomazanje da čujete i poznajete Njegov glas. Tada imate duhovne uši da čujete i ne trebate proroka ili učitelja da vam ”da riječ” od Boga, jer vas uči sam Duh Božji koji prebiva u vama!

Nijedan kršćanin koji živi u grijehu, hoda u požudi, bludu, lakomosti ili bilo kakvoj neposlušnosti, ne može čuti istinski glas Božji. Zapravo, ono što čuje nije ništa od Boga, nego od tijela ili đavla!

3. Bit ćete blagoslovljeni odgovorenim molitvama i puninom radosti! ”Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete, i bit će vam… Ovo vam rekoh, da radost moja bude u vama te da radost vaša bude potpuna” (Iv 15,7,11). Ljubljeni, punina radosti dolazi kad jasno čujemo Njegov glas.

Ništa mi ne daje veće radosti nego kad znam da mi je Gospodin stvarno govorio. Kad sam postao poslušan i učinio sve što je od mene tražio, otišao sam na tajno mjesto da razgovaram s Njim – i On je počeo govoriti. A to mjesto na zemlji najbliže je Bogu.

Ako kažete Isusu: ”Gospodine, želim hodati u tvojoj pravdi i istinski te ljubiti kroz poslušnosti”, bog vam obećava:

”Prije nego me zazovu, ja ću im se odazvati; još će govoriti, a ja ću ih već uslišiti” (Iz 65,24). ”Daleko je Gospod od opakih, a uslišava molitvu pravednih” (Izr 15,29). ”Mila mu je molitva pravednika” (Izr 15,8).

Tražite Boga da stavi sveti strah u vaše srce! Počnite hodati u potpunoj poslušnosti svim vama poznatim Njegovim zapovijedima i vaša ljubav za Isusa postat će savršena.

——

Autor: David Wilkerson