MOLITVA ZA TJELESNO ZDRAVLJE

Molitva tjelesno zdravlje

Ako smo bolesni u duhu duši i tijelu Gospodin nas po ovim molitvama sada može ozdraviti od svake fizičke bolesti, može nas osloboditi od zlih duhova, udijeliti nam mir u srcu i duši.

Kaže sv. Pavao: “Ako pati jedan ud, s njime pate svi udovi. Ako se jednom udu iskazuje čast, s njim se raduju svi udovi”  (1 Kor 12,26).

Gospodine Isuse Kriste vjerujem da si živ. Ti si Uskrsnuće i život. Ti si Zdravlje bolesnih. Ti me poznaš od vječnosti. Ti si Dobar Pastir, milosrdan Samarijanac. Vjerujem da me ljubiš i želiš ozdraviti tijelo koje si stvorio jer imaš istu onu sućut koju si osjećao prema bolesnicima, koje si susretao. Molim te da djeluješ u meni, da me iz1iječiš. Sada svoju bolest donosim Tebi. Vjerujem da si ti Bog koji ozdravlja.

Molim te sada da me ozdraviš od svih bolesti glave. Osobito te molim da me ozdraviš od česte glavobolje, migrene, vrtoglavice i nesanice. Položi svoje ozdravljajuće ruke na mene. Molim te da me ozdraviš od epilepsije i psihičke bolesti. Pomaži moju glavu svojim svetim Duhom i udijeli mi dar razumijevanja i dobro pamćenje.

Molim te za ozdravljenje moga grla i glasnica. Odstrani ono što nisi ti i što nije od tebe. Oslobodi me od nasljednih bolesti. Gospodine ti si slijepcu Bartimeju vratio vid. Ti si Ljubav koja spašava. Molim te da ozdraviš moje fizičke oči. Smiluj mi se ovoga časa. Ozdravi i moju unutarnju sljepoću da te mogu prepoznati u Crkvi i u bližnjima. Molim te da mi ozdraviš sluh. Gospodine, ozdravi i duhovne uši moga srca kako bih mogao čuti tvoju blagu vijest i živjeti po njoj. U ime Isusovo neka odstupi svaki duh bolesti gluhoće i sljepoće.

Molim te, Gospodine, za ozdravljenje sinusa, od svih upala i prehlade. Dodirni moju kožu na licu i ozdravi je svojom ljubavlju. Odstrani suvišne madeže i izrasline. Donosim ti i moje teškoće i bolesti na zubima, desnima, ustima i jeziku molim te da ih ozdraviš po svome Duhu. Neka u ime Isusovo nestane tumor na jeziku i na mozgu. To te, Gospodine Isuse, molim po zaslugama tvoje trnove krune na glavi.

Pred tvoje noge stavljam svoje trpljenje i svoju bolest. Po svome trpljenju ozdravi moje trpljenje. Sada te molim da ozdraviš moju vratnu kralježnicu i oslobodi me od svih bolova u ramenima. O, Gospodine, molim te ozdravi moje ruke, laktove, šake i prste. Daj da mogu dignuti ruke i tebe slaviti. Daj da ih mogu otvoriti. Posveti moje ruke. I molim te da me ozdraviš od svih bolesti i tegoba u nogama da mogu hodati u svetosti života. Ozdravi Gospodine moje kukove. ojačaj moje kosti. Neka u tvoje ime nestane svaka bol u mojim koljenima. Neka Gospodine tvoja Presveta Krv prostruji mojim nogama i rukama i neka ih ozdravi. Molim te da ozdraviš moja ravna stopala i da mi udijeliš nove lukove na njima. Molim te da me ozdraviš od bolesti artritisa, artroze i parkinsonove bolesti. Znam da je tebi sve moguće. To te Gospodine molimo po zaslugama tvojih probodenih ruku i nogu i tvojih Presvetih rana.

Molim te sada Isuse da ozdraviš moju krv. Udijeli ml transfuziju Svoje Presvete Krvi i novi krvotok. Neka tvoja Krv, koja donosi zdravlje, prostruji mojim venama. Prikazujem ti i svoja pluća i poteškoće s disanjem. Pročisti ih i ozdravi kako bih mogao udahnuti tvoj dah, tvoga Svetoga Duha. Odstrani svaku bolest bronhitisa i astme. Neka u ime Isusovo nestane duh dijabetesa, skleroze multiple, slabosti i leukemije. Izliječi Gospodine svaku upalu i infekciju.

Sada te molim, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti kralježnice. U ime Isusovo zapovijedam kralježnici da se ispravi i da bude uspravna. U Isusovo Presveto ime, u snazi i sili Duha Svetoga zapovijedam svim kralješcima da dođu na svoje mjesto. Neka u ime Isusa iz Nazareta nestane svaka bol u leđima, neka u Isusovo ime ode duh reume i išijasa. To te Gospodine molim po zaslugama tvoga svetog bičevanja.

Gospodine Isuse, tvoje srce koje je oaza ljubavi, na Kalvariji je bilo probodeno, iz tvoga srca se istočila Krv i voda. Po zaslugama svoga probodenog Srca, molim te sada da ozdraviš moje srce. Ozdravi me od visokog i niskog tlaka od loše cirkulacije. Ti si obećao po proroku Ezekijelu: “dat ću vam novo srce i nov Duh ću udahnuti u vas da oživite”. Po svom obećanju udijeli mi novo fizičko i duhovno srce. Tvoja Krv je tako jaka i donosi zdravlje. Neka tvoja Krv uđe sada u moje srce i neka ga ozdravi. Neka moje srce kuca za Tebe.

Molim te, Gospodine, da tvoja snaga uđe sada u moje tijelo i neka ozdravi sve moje unutarnje organe. Neka u tvoje ime nestane duh tumora i bolesti raka iz mojeg tijela. U Isusovo moćno Ime proklinjem svaki bolesni korijen i bolesno sjeme raka. U ime Isusa iz Nazareta zapovijedam svakoj cisti i ožiljku da se otopi i nestane. Gospodine, ozdravi moje genitalne organe. Udijeli mi nove zdrave organe. Tebi je sve moguće! Molim te, Gospodine, da ozdraviš moju prostatu i želudac, moja crijeva, jetru i bubrege, cijeli moj probavni trakt. U ime Isusa Krista, po snazi njegove Muke i smrti zapovijedam svakom kamencu u bubregu i u žuči da nestane. I molim te, Gospodine, da me ozdraviš od bolesti tuberkuloze i svake slabosti.

Samo reci riječ I nestat će moja uzetost. Sa svojim božanskim svjetlom ozdraVi me od neizlječive bolesti. Ti znaš što mi je potrebno. Očisti me od svega onoga što je nečistO i što ne dolazi od tebe. Ojačaj moj imuni sustaV i udalji od mene svaku vrstu zarazne bolesti. Gospodine, obnovi moje zdravlje u tijelu i duši, tako da ti ja od sada mogu služiti cio život.

Isuse, molim te iscijeli korijen moga problema i udijeli mi potpuno ozdravljenje.
Osjećam tvoju slatku toplinu koja mi obuzima srce. Zahvaljujem ti Gospodine što si sa mnom i što me ozdravljaš.

Molim, Gospodine, da ozdraviš i sve bolesne u mojoj obitelji i sve moje prijatelie.
Pohodi sve one koji leže u bolnicama. Daj da ozdrave po lijekovima i terapijama koje uzimaju. Budi s njima na poseban način. Posveti ih. Položi svoje probodene ruke na njih. Ozdravi ih ovoga časa. Ti si Bog Obnove. U potpunosti ih obnovi. Promijeni u njima ono što treba biti promijenjeno. Daruj im milost rasta u vjeri, nadi i ljubavi. To te molim po zagovoru Marije, tvoje Majke, koja je bila pod križem i koju si nam dao za Majku.   Hvala ti i slava, Isuse!


Izvor: Fra Ivo Pavić, iz knjige Molitvom do zdravlja