Pratite molitvu i ‘Urbi et orbi’ pape Franje u petak u 18 sati na Laudato TV-u!

Kao što je najavljeno papa Franjo će danas 27. ožujka od 18 sati u predvorju bazilike Sv. Petra predvoditi molitvu, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu te podijeliti blagoslov „Urbi et Orbi“ uz mogućnost dobivanja potpunog oprosta.

Molitvena inicijativa Svetoga Oca uslijed pandemije koronavirusa, osim zaziva Božje zaštite i prošnji za prestanak zaraze, za cilj ima pružiti svim potrebitima mogućnost primanja potpunog oprosta u trenucima kada mnogi katolici diljem svijeta nisu u mogućnosti pristupiti sakramentima pa tako ni sakramentu pomirenja.

Dekretom Apostolske pokorničarne koji je objavljen, 20. ožujka, a koji je potpisao viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza i regent mons. Krzysztof Nykiel određeni su uvjeti za dobivanje potpunog oprosta.

Tako će oboljeli, oni koji su u izolaciji, kao i zdravstveni radnici i rodbina, koji se izlažu opasnosti od zaraze kako bi se brinuli o onima koji su pogođeni virusom COVID-19, za dobivanje potpunog oprosta moći će jednostavno izmoliti: Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu, piše Vatican news.

Ostali će moći izabrati neke brojnih mogućnosti: posjetiti Presveto Otajstvo ili sudjelovati na euharistijskom klanjanju, čitati Sveto pismo barem pola sata, molitit krunicu, pobožnosti Križnoga puta ili molitvu Krunice Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas za one koje je Gospodin pozvao k sebi.

Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkoga pomazanja i pričesti prenosi IKA.

Podsjećamo kako će čitatelji portala Evandjelje.net od 18 sati moći duhovno sudjelovati u izravnom prijenosu iz Vatikana te uz ispunjavanje uvjeta zadobiti potpuni oprost.

Cijeli događaj s početkom u 18:00 sati pratite uživo na Laudato televiziji te putem Facebook stranice Laudato i portala laudato.hr i laudato.tv.

Nakon Vatikana uključujemo se u prijenos svete Mise iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

– U ovim danima kušnje, kada čovječanstvo drhti od prijetnje pandemije koronavirusa, želio bih predložiti svim kršćanima da zajedno zavape u nebo – rekao je papa Franjo.