Molitveno zajedništvo povodom 15. obljetnice smrti Sv. Ivana Pavla II.

Molitveno zajedništvo povodom 15. obljetnice smrti Sv. Ivana Pavla II.

U povodu 15. obljetnice smrti Ivana Pavla II., 2. travnja, na zajedničku molitvu za prestanak pandemije “koronavirusa” pozvao je umirovljeni krakovski nadbiskup Stanisław kard. Dziwisz.

“Usrdno vas molim, nemojte da ikoga ponestane u tom duhovnom zajedništvu, 2. travnja u 21.37”, napisao je kardinal, a prenio portal Božje Milosrđe.

U prigodnoj riječi upućenoj vjernicima, dugogodišnji osobni tajnik pape Ivana Pavla II. sjeća se kako se prije 15 godina, u trenutku odlaska pape Ivana Pavla II. u Očev dom “na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, u crkvama i kapelicama čitavoga svijeta, na gradskim trgovima i uz raspela na raskrižjima održalo veliko molitveno bdjenje milijuna ljudskih srdaca”, koji su htjeli biti sjedinjeni u molitvi uz umirućega Papu.”Mislim o tim trenutcima zajedništva kad gledam na danas opustjeli Trg Sv. Petra, kad vidim prazne crkve i opustošene ulice. Svijet je stao kao što je stao prije 15 godina. Osjetili smo se u tom trenutku kao sirote, ali smo se međusobno hrabrili i tražili utjehu u Bogu koji je izvor života. Znamo li danas – kao tada – ustrajati u uzajamnoj ljubavi, biti postojani u trenutcima boli i čežnje koja nam je svima zajednička? Uspijevamo li nadati se i crpiti snagu iz istine da je, makar se ne možemo osobno susresti, naše zajedništvo stvarno i da ono postoji, usprkos zatvorenim vratima naših domova?”, napisao je kardinal Dziwisz, a prenijela ika.hr.

Kardinal Dziwisz potaknuo je da se u četvrtak 2. travnja u 21.37 po zagovoru sv. Ivana Pavla II. moli za prestanak pandemije koronavirusa te Bogu povjeri “sudbina svijeta i svakoga čovjeka”.

Moliti se može bilo koja molitva po želji (Gospina krunica, krunica Božjega milosrđa ili bilo koja druga molitva…), a slobodno je dodati i Čin posvete svijeta Božjemu milosrđu koji je izrekao sv. Ivan Pavao II. posvećujući svijet Božjemu milosrđu u krakovskom svetištu Božjega milosrđa, 17. kolovoza 2002. godine.

Izvor: Nedjelja.ba, Ž.I., KT